Evenimente

Festivalul LA PAS 2023 - Eveniment dedicat promovării producției sustenabile de hrană și cultură

Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare (CRIES) organizează în perioada 13-15 octombrie 2023, la Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi” Timișoara, Festivalul LA PAS – Festival de Gastronomie Artizanală. 

Citește mai mult

Sesiune online de informare dedicată apelului privind sprijinirea centrelor naționale de competență pentru inovare socială

European Social Fund Agency (ESFA) din Lituania, în calitate de entitate selectată de Comisia Europeană pentru implementarea inițiativei FSE Inovare Socială+,  organizează o sesiune de informare pentru potențialii aplicanți la apelul „Centre naționale de competență pentru inovare socială: Building-up and Consolidating the Capacity' (ESF-SI-2023-NCC-01).

Citește mai mult

Eveniment dedicat dezvoltării întreprinderilor sociale

Asociația de MicroFinanțare din România organizează în data de 26 septembrie 2023 evenimentul „Policy Forum: Cum putem utiliza mai bine capacitatea de implementare a organizațiilor de microfinanțare din România pentru a crește incluziunea socială, a educa și dezvolta comunitatea de întreprinderi sociale. Acesta va fi organizat în sala Lyon a Hotelului Novotel din Calea Victoriei, 37B, București, România.

Citește mai mult

Social Enterprise World Forum 2023: Cel mai mare eveniment internațional privind antreprenoriatul social

Social Enterprise World Forum va avea loc anul acesta în perioada 11-12 octombrie 2023, în Olanda.

Citește mai mult

Forumul european privind migrația

Comitetul Economic și Social European, în colaborare cu Comisia Europeană, organizează a 8-a ediție a Forumului European privind Migrația (European Migration Forum  – EMF).

Citește mai mult

Seminar privind rolul autorităților locale în inovarea socială

Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România va organiza pe data de 11 octombrie 2023, alături de partenerii săi din cadrul Confederaţiei Europene a Puterilor Locale de nivel Intermediar (CEPLI), atelierul „Local Intermediate Authorities at the forefront of social innovation”. 

Citește mai mult

GSG Global Impact Summit - Eveniment dedicat finanțărilor cu impact

GSG Global Impact Summit este cel mai important eveniment global al mișcării de impact, reunind peste 1000 de practicieni și lideri din lumea finanțelor, afacerilor și a societății civile din întreaga lume.

Citește mai mult

Webinar online bazat pe bune practici din proiecte ALMA și Erasmus+ pentru abordarea dificultăților tinerilor NEETs în contexte de mobilități transnaționale

Comunitatea de practică FSE+ SI+ privind ocuparea forței de muncă, educația și competențele, în cooperare cu rețeaua ALMA organizează joi, 21 septembrie 2023, un webinar intitulat ”Overcoming obstacles to young adults in work-based learning and internships abroad:  Promising practices from ALMA and Erasmus+”.

Citește mai mult

FEAD devine parte a FSE+

European Social Fund Agency (ESFA) din Lituania, în calitate de entitate selectată de Comisia Europeană pentru implementarea inițiativei FSE Inovare Socială+,  organizează evenimentul Comunității de practică FSE+ privind sprijinul material „FEAD devine parte a FSE+: noi evoluții, oportunități și provocări".

Citește mai mult

Eveniment dedicat Alianței Europene pentru Ucenicie

Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune organizează în perioada 26-27 iunie 2023 un eveniment dedicat Alianței Europene pentru Ucenicie.

Citește mai mult

Sesiune de învățare dedicată autorităților de management privind apelurile de inovare socială FSE+

Comunitatea de practică FSE+ privind Inovarea Socială, organizează joi, 1 iunie 2023, o sesiune de învățare privind apelurile de inovare socială FSE+ (Mutual Learning Lab session on ESF+ Social innovation calls).

Citește mai mult

Webinar gratuit dedicat tehnologiei și inovării sociale

SEED Capacity Building Programme organizează joi, 11 mai 2023, ultimul webinar din cadrul programului online de consolidare a capacităților.

Citește mai mult

Workshop online gratuit privind integrarea inovării sociale în proiectele FSE+ de către organizațiile din România

Centrul Național de Competențe în Inovarea Socială din România, operat de fonduri-structurale.ro, în colaborare cu Ashoka România, organizație care face parte din National Advisory Board ce ghidează activitatea Centrului, organizează în cadrul proiectului SEED - Social Innovation Ecosystem Development un workshop dedicat creșterii capacității actorilor din ecosistemul inovării sociale. 

Citește mai mult

Eveniment online dedicat Comunității de practică FSE+

Comunitatea de Practică FSE+ SI+ privind Sprijinul Material organizează primul său eveniment online joi, 27 aprilie 2023, între orele 10:00 și 12:30 CET.

Citește mai mult

Eveniment online axat pe scalarea inovațiilor sociale

Organizația europeană Genio, parte a proiectului FUSE (Facilitating United Approaches to Social Innovation in Europe) organizează marți, 25 aprilie 2023, un eveniment online intitulat „Showcasing Innovations Validated for Scaling”.

Citește mai mult

Webinar gratuit pe tema mecanismelor de finanțare pentru inițiativele cu impact social

Politecnico di Milano în colaborare cu Social Impact Agenda, Fonduri-Structurale.ro și Fondazione CRT organizează miercuri, 12 aprilie 2023, în cadrul proiectului SEED, webinarul „Impact finance and Social Innovation: theoretical context and areas of application”.

Citește mai mult

Workshop introductiv despre Social Innovation Match - instrument de promovarea a bunelor practici în domeniul inovării sociale

Comisia Europeană prin Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune organizează miercuri, 29 martie 2023, workshop-ul introductiv Social Innovation Match.

Citește mai mult

Webinar dedicat identificării celor mai bune modele pentru măsurarea impactului social

Politecnico di Milano în colaborare cu Croce Rossa Italiana, Aiccon, Human Foundation și Avise organizează miercuri, 15 februarie 2023, în cadrul proiectului SEED, un webinar dedicat măsurării impactului.

Citește mai mult

Sesiune de informare privind apelul de proiecte ALMA (Aim-Learn-Master-Achieve)

European Social Fund Agency (ESFA) din Lituania, în calitate de entitate selectată de Comisia Europeană pentru implementarea inițiativei FSE Inovare Socială+,  organizează marți, 31 ianuarie 2023, între orele 9:30 și 13:00 CET, o sesiune de informare online cu privire la apelul ALMA (Aim-Learn-Master-Achieve). 

Citește mai mult