Evenimente

Vizită de studiu axată pe lipsa adăpostului, sărăcia copiilor și viața în comunitate

Comunitatea de Practică privind Incluziunea Socială organizează în perioada 09 – 10 septembrie 2024 la Praga, evenimentul ”Exploring Inclusive Solutions: Study Visit on Homelessness, Child Poverty, and Community Living”.

Citește mai mult

Webinar online dedicat oportunităților de finanțare pentru inovare socială!

fonduri-structurale.ro organizează marți, 16 iulie 2024, în parteneriat cu AmpliFY ONG un webinar online privind oportunitățile de finanțare dedicate inovării sociale.

Citește mai mult

Social Innovation Forum 2024 - Bruxelles

Centrul European de Competență pentru Inovare Socială organizează în perioada 1-2 octombrie 2024 Forumul European privind Inovarea Socială.

Citește mai mult

Workshop pe tema inovării sociale, la Timișoara!

fonduri-structurale.ro organizează joi, 30 mai 2024, la Timișoara, în parteneriat cu AMBASADA un workshop privind oportunitățile de finanțare dedicate inovării sociale.

Citește mai mult

Eveniment de prezentare a finanțărilor disponibile pentru inovare socială, la Brașov!

fonduri-structurale.ro organizează miercuri, 29 mai 2024, la Brașov, în parteneriat cu Digital Nation Hub un workshop privind oportunitățile de finanțare dedicate inovării sociale.

Citește mai mult

Workshop gratuit dedicat inovării sociale, la București!

fonduri-structurale.ro organizează marți, 28 mai 2024, la București, în parteneriat cu Nod Makerspace un workshop privind oportunitățile de finanțare dedicate inovării sociale.

Citește mai mult

Sesiune de informare pe apelul privind combaterea șomajului pe termen lung

Centrul European de Competență pentru Inovare Socială organizează marți, 28 mai 2024, în intervalul 10:00 - 12:30 (CEST) o sesiune de informare privind apelul „Abordări inovatoare de combatere a șomajului pe termen lung”.

Citește mai mult

Eveniment privind scalarea inovării sociale

Reach for ChangeBaltic Innovation AgencyKatalista Ventures și Social Enterprise Estonia organizează în perioada 22-23 mai un eveniment privind scalarea inovării sociale.

Citește mai mult

Workshop privind oportunitățile de finanțare pentru inovarea socială, la Piatra Neamț!

fonduri-structurale.ro organizează miercuri, 22 mai 2024, la Piatra Neamț, în parteneriat cu Rubik Hub un workshop privind oportunitățile de finanțare dedicate inovării sociale.

Citește mai mult

Zilele economiei sociale și solidare

Timișoara celebrează luna economiei sociale printr-un eveniment menite să promoveze și să susțină economia socială în regiune. „Zilele Economiei Sociale și Solidare” se desfășoară în perioada 16-17 mai 2024 în holul Universității de Vest din Timișoara, Bulevardul Vasile Pârvan, nr. 4. 

Citește mai mult

Eveniment de prezentare a ofertelor de locuri de muncă disponibile prin rețeaua EURES Slovenia

EURES Slovenia organizează pe 14 noiembrie un eveniment de recrutare intitulat „Work in SLOVEnia”. 

Citește mai mult

Forumul European privind Inovarea Socială - Bruxelles, 16 aprilie. Se pot face încă înscrieri!

Center for Social Innovation - CSI și PwC Cipru organizează marți, 16 aprilie 2024, Forumul European privind Inovare Socială (”European Social Innovation Forum”)

Citește mai mult

Forumul european privind migrația

Comitetul Economic și Social European, în colaborare cu Comisia Europeană, organizează a 8-a ediție a Forumului European privind Migrația (European Migration Forum  – EMF).

Citește mai mult

Festivalul LA PAS 2023 - Eveniment dedicat promovării producției sustenabile de hrană și cultură

Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare (CRIES) organizează în perioada 13-15 octombrie 2023, la Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi” Timișoara, Festivalul LA PAS – Festival de Gastronomie Artizanală. 

Citește mai mult

Euclid Network Impact Summit 2024

Euclid Network, rețea europeană de organizații care sprijină antreprenorii sociali și liderii orientați spre impact, organizează Euclid Network Impact Summit. 

Citește mai mult

GSG Global Impact Summit - Eveniment dedicat finanțărilor cu impact

GSG Global Impact Summit este cel mai important eveniment global al mișcării de impact, reunind peste 1000 de practicieni și lideri din lumea finanțelor, afacerilor și a societății civile din întreaga lume.

Citește mai mult

Forumul European pentru Ocuparea Forței de Muncă și Drepturile Sociale

În perioada 16 - 17 noiembrie 2023, Comisia Europeană organizează cea de-a doua ediție a Forumului European pentru Ocuparea Forței de Muncă și Drepturile Sociale. 

Citește mai mult

Oportunitate de învățare pentru organizațiile care lucrează cu tineri NEETs. Proiectul COPE, finanțat prin EaSI își prezintă public rezultatele într-un eveniment dedicat

Echipa proiectului C.O.P.E. organizează evenimentul final de diseminare a rezultatelor proiectului C.O.P.E. Acesta va avea loc în perioada 15 - 16 mai 2024, la Biroul de Legătură cu UE al Provinciei Autonome Trento, Rue de Pascale, 45-47, Bruxelles, într-un format hibrid.

Citește mai mult

Webinar online bazat pe bune practici din proiecte ALMA și Erasmus+ pentru abordarea dificultăților tinerilor NEETs în contexte de mobilități transnaționale

Comunitatea de practică FSE+ SI+ privind ocuparea forței de muncă, educația și competențele, în cooperare cu rețeaua ALMA organizează joi, 21 septembrie 2023, un webinar intitulat ”Overcoming obstacles to young adults in work-based learning and internships abroad:  Promising practices from ALMA and Erasmus+”.

Citește mai mult

Social Enterprise World Forum 2023: Cel mai mare eveniment internațional privind antreprenoriatul social

Social Enterprise World Forum va avea loc anul acesta în perioada 11-12 octombrie 2023, în Olanda.

Citește mai mult

FEAD devine parte a FSE+

European Social Fund Agency (ESFA) din Lituania, în calitate de entitate selectată de Comisia Europeană pentru implementarea inițiativei FSE Inovare Socială+,  organizează evenimentul Comunității de practică FSE+ privind sprijinul material „FEAD devine parte a FSE+: noi evoluții, oportunități și provocări".

Citește mai mult

Eveniment online dedicat strategiilor inovatoare pentru incluziunea socială pe termen lung

European Social Fund Agency (ESFA) din Lituania organizează un eveniment online intitulat  „A Future Built on Game-Changing Interventions".

Citește mai mult

Sesiune de informare pe cel mai recent apel EaSI - apelul privind dezvoltarea serviciilor de informații privind performanța de impact

Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune organizează vineri, 26 aprilie 2024, în intervalul 14:00 - 15:15 CET o sesiune de informare pe apelul „Acțiuni de dezvoltare a serviciilor de informații privind performanța de impact pentru actorii de pe piața investițiilor cu impact social”.

Citește mai mult

Sesiune de informare privind apelul de proiecte ALMA (Aim-Learn-Master-Achieve)

European Social Fund Agency (ESFA) din Lituania, în calitate de entitate selectată de Comisia Europeană pentru implementarea inițiativei FSE Inovare Socială+,  organizează marți, 31 ianuarie 2023, între orele 9:30 și 13:00 CET, o sesiune de informare online cu privire la apelul ALMA (Aim-Learn-Master-Achieve). 

Citește mai mult

Workshop introductiv despre Social Innovation Match - instrument de promovarea a bunelor practici în domeniul inovării sociale

Comisia Europeană prin Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune organizează miercuri, 29 martie 2023, workshop-ul introductiv Social Innovation Match.

Citește mai mult

Seminar privind rolul autorităților locale în inovarea socială

Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România va organiza pe data de 11 octombrie 2023, alături de partenerii săi din cadrul Confederaţiei Europene a Puterilor Locale de nivel Intermediar (CEPLI), atelierul „Local Intermediate Authorities at the forefront of social innovation”. 

Citește mai mult

Sesiune de informare pe apelul privind perfecționarea tinerilor vulnerabili

Centrul European de Competență pentru Inovare Socială organizează marți, 19 decembrie 2023, o sesiune de informare online pe apelul  "Social Innovations for the Upskilling of Vulnerable Youth, Especially Young People not in Employment, Education, or Training (NEETs)".

Citește mai mult

Workshop online gratuit privind integrarea inovării sociale în proiectele FSE+ de către organizațiile din România

Centrul Național de Competențe în Inovarea Socială din România, operat de fonduri-structurale.ro, în colaborare cu Ashoka România, organizație care face parte din National Advisory Board ce ghidează activitatea Centrului, organizează în cadrul proiectului SEED - Social Innovation Ecosystem Development un workshop dedicat creșterii capacității actorilor din ecosistemul inovării sociale. 

Citește mai mult

Eveniment dedicat Alianței Europene pentru Ucenicie

Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune organizează în perioada 26-27 iunie 2023 un eveniment dedicat Alianței Europene pentru Ucenicie.

Citește mai mult

Webinar online privind conectarea nevoilor sociale ale Programului FSE + cu oferta prezentă pe SIM

European Social Fund Agency (ESFA) din Lituania, în calitate de entitate selectată de Comisia Europeană pentru implementarea inițiativei FSE Inovare Socială+, organizează un webinar online pe 11 decembrie 2023, între orele 9:00 și 11:30 (CET).

Citește mai mult

EaSI: Sesiune de întrebări și răspunsuri privind apelul dedicat inițiativelor inovatoare de atenuare a consecințelor societale ale războiului din Ucraina

Centrul European de Competență pentru Inovare Socială organizează joi, 18 aprilie 2024, o sesiune de întrebări și răspunsuri privind apelul „Abordări inovatoare pentru atenuarea consecințelor societale ale războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei în țările UE”.

Citește mai mult

Webinar dedicat identificării celor mai bune modele pentru măsurarea impactului social

Politecnico di Milano în colaborare cu Croce Rossa Italiana, Aiccon, Human Foundation și Avise organizează miercuri, 15 februarie 2023, în cadrul proiectului SEED, un webinar dedicat măsurării impactului.

Citește mai mult

Eveniment online dedicat Comunității de practică FSE+

Comunitatea de Practică FSE+ SI+ privind Sprijinul Material organizează primul său eveniment online joi, 27 aprilie 2023, între orele 10:00 și 12:30 CET.

Citește mai mult

Sesiune online de informare dedicată apelului privind sprijinirea centrelor naționale de competență pentru inovare socială

European Social Fund Agency (ESFA) din Lituania, în calitate de entitate selectată de Comisia Europeană pentru implementarea inițiativei FSE Inovare Socială+,  organizează o sesiune de informare pentru potențialii aplicanți la apelul „Centre naționale de competență pentru inovare socială: Building-up and Consolidating the Capacity' (ESF-SI-2023-NCC-01).

Citește mai mult

Sesiune de întrebări și răspunsuri privind apelul pentru perfecționarea tinerilor vulnerabili

Centrul European de Competență pentru Inovare Socială organizează o sesiune de întrebări și răspunsuri privind apelul ”Social Innovations for the Upskilling of Vulnerable Youth, Especially Young People not in Employment, Education, or Training (NEETs)”.

Citește mai mult

Eveniment online axat pe scalarea inovațiilor sociale

Organizația europeană Genio, parte a proiectului FUSE (Facilitating United Approaches to Social Innovation in Europe) organizează marți, 25 aprilie 2023, un eveniment online intitulat „Showcasing Innovations Validated for Scaling”.

Citește mai mult

Sesiune de învățare dedicată autorităților de management privind apelurile de inovare socială FSE+

Comunitatea de practică FSE+ privind Inovarea Socială, organizează joi, 1 iunie 2023, o sesiune de învățare privind apelurile de inovare socială FSE+ (Mutual Learning Lab session on ESF+ Social innovation calls).

Citește mai mult

Gală de premiere pentru organizațiile din România active în domeniul economiei sociale, organizată în aprilie la Iași. Vă puteți exprima votul până pe 15 aprilie!

Fundația  „Alături de Voi” România organizează miercuri, 17 aprilie 2024, a treia ediție a conferinței "Enterprising for Tomorrow" și Gala „Acceleratorul de întreprinderi sociale" dedicate sectorului economiei sociale. 

Citește mai mult

Webinar gratuit pe tema mecanismelor de finanțare pentru inițiativele cu impact social

Politecnico di Milano în colaborare cu Social Impact Agenda, Fonduri-Structurale.ro și Fondazione CRT organizează miercuri, 12 aprilie 2023, în cadrul proiectului SEED, webinarul „Impact finance and Social Innovation: theoretical context and areas of application”.

Citește mai mult

Webinar gratuit dedicat tehnologiei și inovării sociale

SEED Capacity Building Programme organizează joi, 11 mai 2023, ultimul webinar din cadrul programului online de consolidare a capacităților.

Citește mai mult

Eveniment dedicat dezvoltării întreprinderilor sociale

Asociația de MicroFinanțare din România organizează în data de 26 septembrie 2023 evenimentul „Policy Forum: Cum putem utiliza mai bine capacitatea de implementare a organizațiilor de microfinanțare din România pentru a crește incluziunea socială, a educa și dezvolta comunitatea de întreprinderi sociale. Acesta va fi organizat în sala Lyon a Hotelului Novotel din Calea Victoriei, 37B, București, România.

Citește mai mult

Sesiune online de informare privind apelul deschis ca răspuns la criza cauzată de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei

Centrul European de Competență pentru Inovare Socială organizează marți, 27 februarie 2024, o sesiune de informare online pe apelul ”Innovative Approaches to Mitigate the Societal Consequences of Russia’s War of Aggression against Ukraine within EU Countries”.

Citește mai mult