Ştiri

Peste 11 milioane de euro alocate proiectelor ALMA pentru incluziunea socială a tinerilor defavorizați

European Social Fund Agency (ESFA) din Lituania a anunțat că suma de 11.270.631 de euro a fost acordat sub formă de granturi pentru 28 de proiecte ALMA (Aim-Learn-Master-Achieve) în cadrul primului apel al Inițiativei ESF+ Social Innovation+.

Conform comunicatului, aceste proiecte vor contribui la incluziunea socială a tinerilor defavorizați, care nu sunt în ocupare, educație sau formare (NEETs), prin mobilitate către alte state membre. Suma grantului per proiect variază de la un minim de 175.597 de euro la un maxim de 635.775 de euro.

Proiectele au intrat acum în prima fază, în timpul căreia beneficiarii construiesc parteneriate transnaționale cu actori relevanți în cel puțin un alt stat membru al UE pentru implementarea proiectului.

În faza de implementare (până la 14 luni), fiecare proiect trebuie să trimită cel puțin două grupuri de 8-12 NEETs pentru stagii de lucru în alt stat membru. Tinerii vor locui în alt stat membru pentru o perioadă de 2-6 luni. Vor beneficia, de asemenea, de cazare și activități sociale. Urmărirea tinerilor după șederea lor în străinătate va include consiliere și îndrumare profesională. Operatorii de proiecte care implementează proiectele ALMA ar trebui să garanteze, de asemenea, diseminarea experiențelor și a celor mai bune practici la nivel național.

Au fost semnate Acorduri de Grant cu operatori de proiect din Grecia, Malta, Italia, Spania, Polonia, Slovacia, România, Portugalia, Lituania și Franța. Statele membre în care va avea loc mobilitatea transnațională includ Germania, Italia, Irlanda, Spania, Suedia, Portugalia, Franța, Republica Cehă, Lituania, Suedia, Grecia, Bulgaria, România și Polonia. 

Lista Acordurilor de Grant semnate este disponibilă aici.

Sursa: ESFA

Vizualizări: 27