Ştiri

33 de proiecte depuse în cadrul primului apel ALMA. România se numără printre aplicanți

Miercuri, 15 martie 2023, s-a încheiat apelul pentru sprijinirea inițiativei ALMA (Aim-Learn-Master-Achise) din cadrul Fondului Social European Plus (FSE+).

ALMA (Aim-Learn-Master-Achieve) este o inițiativă activă de incluziune dedicată sprijinirii tinerilor NEETs prin implementarea unui pachet personalizat de măsuri. ALMA oferă acestor tineri consiliere în țara lor de origine urmată de o experiență de învățare supravegheată, legată de muncă într-un alt stat membru al UE, cu scopul de a sprijini integrarea lor în societate și pe piața muncii din țara lor de origine.

Cel mai mare număr de cereri a venit din Italia (unsprezece), urmată de Spania și Polonia, cu șase și, respectiv, cinci. Două cereri au venit din fiecare dintre următoarele țări: Franța, Portugalia, Lituania și România. Grecia, Malta și Slovacia au avut câte o cerere pentru fiecare țară.

Cererile vor fi mai întâi verificate din punct de vedere formal (admisibilitate și eligibilitate). Apoi, cererile care îndeplinesc cerințele formale vor fi evaluate în funcție de criteriile de atribuire. 

Sursa: ESFA

Vizualizări: 47