Ştiri

4,3 miliarde de euro în cadrul programului Erasmus+ pentru a sprijini mobilitatea și cooperarea în domeniul educației, formării, tineretului și sportului în 2024

Comisia Europeană a lansat marți, 28 noiembrie 2023, apelul de proiecte pentru anul 2024 în cadrul Erasmus+, programul UE de sprijinire a educației, formării, tineretului și sportului în Europa. Cu un buget de 4,3 miliarde EUR pentru anul viitor, Erasmus+ va continua să sprijine experiențele transnaționale ale elevilor, studenților din învățământul superior și din învățământul și formarea profesională. Programul oferă, de asemenea, oportunități cursanților adulți, educatorilor și personalului, precum și tinerilor în programe de învățare non-formală.

Pentru a atenua efectul inflației asupra participanților care învață în străinătate și pentru a permite o participare largă, programul va crește nivelul granturilor de mobilitate. Urmând aceeași abordare ca și pentru apelul 2023, sumele grantului pentru sprijinul individual pentru cei care învață în străinătate vor fi ajustate cu 5,9% pentru majoritatea acțiunilor de mobilitate din apelul 2024. Pe lângă această creștere, o primă ajustare de 12,27% a fost făcută în 2023.

În 2024, programul va oferi stimulente mai puternice pentru călătoriile durabile. Acesta va fi prezentat începând cu 2024 ca opțiune implicită, participanții din zone îndepărtate, insule sau locuri cu rețele feroviare insuficiente primind o compensație adecvată pentru utilizarea acelor moduri de călătorie durabile. Pentru prima dată, vor fi oferite contribuții de călătorie și pentru mobilitatea în învățământul superior intra-european. Acest lucru va asigura reguli de finanțare mai uniforme în toate sectoarele.

Pentru mai multe detalii click aici.

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 3