Ştiri

Înscrieri deschise pentru Alianțe Erasmus+ pentru Inovare 2024

Comisia Europeană a anunțat că s-a deschis procedura de depunere a candidaturilor pentru Alianțele pentru Inovare 2024. 

Alianțele pentru Inovare au ca scop consolidarea capacității de inovare a Europei prin stimularea inovării prin cooperarea și fluxul de cunoștințe între învățământul superior, educația și formarea profesională (atât inițială, cât și continuă) și mediul socio-economic mai larg, inclusiv cercetarea. 

De asemenea, acestea urmăresc să stimuleze dobândirea de noi competențe și să abordeze decalajului de competențe prin proiectarea și crearea de noi programe de studii pentru învățământul superior și pentru educația și formarea profesională, sprijinind astfel dezvoltarea unui spirit de inițiativă și a unor mentalități antreprenoriale în UE.

Pentru a stimula inovarea, accentul se va pune pe dezvoltarea talentelor și a competențelor. În primul rând, competențele digitale au devenit din ce în ce mai importante în toate profilurile profesionale de pe întreaga piață a muncii. În al doilea rând, tranziția către o economie circulară și mai ecologică trebuie să fie susținută de modificări ale calificărilor și ale programelor naționale de educație și formare profesională pentru a răspunde nevoilor profesionale emergente în materie de competențe ecologice și de dezvoltare durabilă. În al treilea rând, tranziția digitală și ecologică dublă necesită o adoptare accelerată a noilor tehnologii, în special în domeniile extrem de inovatoare ale tehnologiilor profunde, în toate sectoarele economiei și societății noastre.

Obiectivele acțiunii sunt puse în aplicare prin intermediul a două loturi diferite:

  • Lotul 1: Alianțe pentru educație și întreprinderi;
  • Lotul 2: Alianțe pentru cooperare sectorială în materie de competențe.

Bugetul total este de 62.000.000 euro din care 30 de milioane euro pentru Lotul 1 și 32 de milioane euro pentru Lotul 2.

Termenul limită de depunere este 7 martie 2024.

Pentru mai multe detalii click aici

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 26