Ştiri

O nouă oportunitate lansată pe EaSI: Începând cu 19 martie se pot depune proiecte pe apelul EURES privind dezvoltarea de acțiuni pentru ocuparea persoanelor vulnerabile

Linia de finanțare EURES Targeted Mobility Scheme a fost lansată joi, 14 martie 2024. 

Apelul vizează ocuparea posturilor vacante greu de ocupat și deficitul de forță de muncă identificat în studiile naționale/UE ale pieței muncii sau în alte surse de date, cu obiectivul general de a asigura aproximativ 4.000 de plasamente pentru candidați, în special tinerii.

Bugetul este de 16.000.000 euro.

Acțiunea combină servicii personalizate de recrutare, potrivire, formare și plasare cu stimulente financiare. Măsurile de sprijin pot varia în funcție de nevoile pieței muncii și de analiza acestora. Acestea ar trebui să includă prevederi pentru interviuri în altă țară din UE/SEE, relocare, formare lingvistică, recunoașterea calificărilor, precum și sprijin pentru recrutare. Printre beneficiarii finali se pot număra persoanele care își schimbă locul de muncă, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă/stagiu și întreprinderile care recrutează, inclusiv IMM-urile, care pot primi sprijin financiar direct prin intermediul unor alocații specifice.

În acest context, activitățile finanțate în cadrul acestui apel trebuie să sprijine implementarea obiectivelor EURES TMS, asigurând furnizarea de servicii personalizate de ocupare a forței de muncă, inclusiv metode de lucru inovatoare pentru:

  • Abordarea dezechilibrelor de pe piața muncii, deficitelor de forță de muncă și de competențe;
  • Facilitarea procesului de potrivire și recrutare, precum și integrarea lucrătorilor mobili în țările gazdă;
  • Oferirea de stimulente financiare;
  • Promovarea și diseminarea activităților/rezultatelor pentru a maximiza impactul, abordând provocările generate de deficitul de forță de muncă în sectoarele economice identificate.

Perioada de depunere este 19 martie 2024 - 04 iunie 2024.

Pentru mai multe detalii puteți accesa pagina cu detalii despre această oportunitate de finanțare.

Ana-Maria Apetrei,

www.fonduri-easi.ro

Sursa: EMPL EASI

Vizualizări: 21