Ştiri

Un nou Helpdesk dedicat furnizorilor de servicii sociale

Furnizorii de servicii sociale și autoritățile de management din toate statele membre ale UE au la dispoziție, începând cu luna martie 2023, un nou serviciu de asistență online dedicat sprijinirii acestora în accesarea și utilizarea fondurilor UE. Biroul de asistență a fost finanțat de Fondul Social European Plus (FSE+) și a fost dezvoltat într-un format accesibil, disponibil în toate cele 24 de limbi oficiale ale UE.

Lansat de Asociația Europeană a Furnizorilor de Servicii pentru Persoanele cu Dizabilități (EASPD) și de 15 organizații partenere, site-ul web va fi punctul central pentru toate informațiile colectate și instrumentele produse pentru a ajuta furnizorii de servicii sociale, cum ar fi furnizorii de servicii de sănătate, de locuințe, de asistență pentru ocuparea forței de muncă și de îngrijire a copiilor, precum și autoritățile locale și regionale de gestionare, să aibă acces la fondurile UE.

Principala caracteristică a site-ului este serviciul de asistență online, unde serviciile sociale pot adresa întrebări sau solicita informații privind accesul și utilizarea fondurilor UE. Echipa va oferi apoi răspunsuri personalizate celor care caută sprijin, ajutându-i să înțeleagă mai bine procesul de solicitare a fondurilor UE. De asemenea, beneficiarii vor fi sprijiniți în găsirea unor organizații relevante pentru a crea parteneriate de proiect sau exemple de bune practici pentru dezvoltarea unui proiect. Pe lângă acestea, site-ul web dispune de un centru de resurse, care va conține toate materialele produse prin intermediul proiectului, cum ar fi un set de instrumente privind facilitarea FSE+ și Fondul european de dezvoltare regională (FEDR) pentru serviciile sociale. În secțiunea Fonduri UE, utilizatorii vor găsi informații despre cele mai recente apeluri deschise lansate de Comisia Europeană, oportunități de formare și de creare de rețele, precum și informații specifice despre structura și gestionarea fondurilor UE în statele membre ale UE.

Pe lângă resurse și sprijin, un curs online, aflat în curs de dezvoltare, va fi disponibil gratuit în toate limbile UE.

Proiectul Helpdesk își propune să contribuie la punerea în aplicare a cadrelor de politică socială ale UE, în special a Pilonului European al Drepturilor Sociale și a planului de acțiune al acestuia.

Pentru mai multe detalii click aici.

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 58