Ştiri

108 proiecte depuse în cadrul apelului dedicat sprijinirii tinerilor NEETs. România se află printre statele aplicante.

Centrul European de Competență pentru Inovare Socială (ESFA - Lithuanian European Social Fund Agency) a publicat marți, 30 aprilie 2024, situația proiectelor depuse pe apelul „Inovații sociale pentru îmbunătățirea calificărilor tinerilor vulnerabili, în special a tinerilor NEETs”(Social Innovations for the Upskilling of Vulnerable Youth, Especially Young People not in Employment, Education, or Training (NEETs).

Conform comunicatului oficial, au fost depuse 108 propuneri de proiecte, în valoare de 60,2 milioane de euro, depășind cu mult bugetul total al apelului (9 milioane de euro).

22 de state membre au participat în mod activ la acest apel, Italia fiind pe primul loc atât în ceea ce privește numărul de candidaturi (32), cât și în ceea ce privește numărul de parteneri implicați (136). Totodată, contribuții semnificative au fost adus și din partea Lituaniei și Spaniei. Potrivit datelor furnizate de ESFA, o singură organizație din România a depus proiect în cadrul acestui apel.

În prezent, proiectele au intrat în procesul de evaluare a admisibilității și eligibilității. Proiectele care îndeplinesc cerințele fundamentale de admisibilitate și eligibilitate vor trece la o evaluare detaliată în funcție de criteriile de evaluare.

Inițiativa FSE+ SI+ are ca scop consolidarea incluziunii sociale și îmbunătățirea rezultatelor în materie de ocupare a forței de muncă, educație și competențe în întreaga UE prin sprijinirea cooperării transnaționale și a extinderii practicilor inovatoare. Prezentul apel se concentrează pe reangajarea tinerilor NEETs în procesele de învățare și pe facilitarea reintegrării lor pe piața muncii prin abordări inovatoare în materie de informare, modele de învățare și activare a competențelor. 

Sursa: ESFA

Vizualizări: 15