Ştiri
Înscrieri deschise pentru European Social Innovation Competition 2024!

Înscrieri deschise pentru European Social Innovation Competition 2024!

Comisia Europeană a lansat cea de-a 12-a ediție a Concursului European pentru Inovare Socială. Concursul are ca scop stimularea potențialului inovării sociale și promovarea unei creșteri durabile și favorabile incluziunii în Europa. Acesta caută noi soluții antreprenoriale care să răspundă celor mai stringente nevoi sociale, să creeze relații sociale și să permită noi colaborări într-un mod inovator și să aducă soluții eficiente la provocările sociale sistemice.

Editia din acest an se va axa pe tema „democrația digitală”. Astfel, concursul își propune să recompenseze inovațiile care identifică și abordează dezinformarea, conectează actorii în practicile democratice emergente, construiesc comunități de bază și consolidează societatea civilă prin participare și tehnologii deschise. 

Competiția este deschisă organizațiilor non-profit și cu scop lucrativ, cum ar fi antreprenorii și întreprinderile sociale, organizațiile neguvernamentale, organizațiile societății civile și instituțiile de învățământ.

Concursul oferă trei premii în valoare de 75.000 de euro, 50.000 de euro și 25.000 de euro, acordate primilor trei clasați, pentru cele mai bune proiecte de inovare socială menite să schimbe lumea în bine.

Candidaturile se depun în format electronic prin intermediul portalului EU Funding & Tenders până pe 11 iunie 2024.

Pentru mai multe detalii click aici.

Sursa: EIC

Vizualizări: 13