Ştiri

Studiu privind abordările inovatoare în combaterea șomajului de lungă durată în Europa. Webinar dedicat de prezentare a acestuia pe 18 martie

Centrul European de Competență pentru Inovare Socială a anunțat publicarea studiului ”Towards zero long-term unemployment in the EU: Job guarantees and other innovative approaches”.

Șomajul pe termen lung continuă să reprezinte o problemă în multe țări europene, dar există un interes tot mai mare pentru găsirea de noi soluții. Raportul evidențiază inițiative promițătoare din întreaga Europă care ar putea fi extinse pentru a combate șomajul pe termen lung.

Conform comunicatului oficial, în 2024, Inițiativa FSE+ pentru Inovare Socială+ se va concentra asupra măsurilor teritoriale inovatoare care abordează șomajul pe termen lung în Europa. Cu un buget de 23 de milioane de euro, Comisia Europeană își propune să sprijine testarea, transferul și extinderea soluțiilor inovatoare pentru a aborda această provocare.

Descarcă documentul

În acest sens, Centrul European de Competență pentru Inovare Socială organizează luni, 18 martie 2024, un webinar online dedicat persoanelor și organizațiilor interesate sau implicate în activități de combatere a șomajului pe termen lung. Acest webinar va prezenta rezultatele raportului ”Towards zero long-term unemployment in the EU: Job guarantees and other innovative approaches”. În plus, evenimentul va oferi ocazia de a dobândi o experiență directă a unor inițiative selectate în statele membre prezentate în raport (Austria, Belgia, Franța, Germania și Țările de Jos), care ar putea oferi resurse pentru reflecție cu privire la viitoarea apeluri de proiecte în cadrul Inițiativei FSE+ Inovare socială+.

Agenda evenimentului este disponibilă aici.

Pentru a participa la reuniune și a primi informațiile relevante, este necesar să vă înregistrați utilizând link-ul de înregistrare până joi, 14 martie COB.

Sursa: ESFA & Comisia Europeană

Vizualizări: 20