Ştiri

Câștigătorii Premiilor REGIOSTARS 2023

Comisarul pentru Coeziune și Reforme, Elisa Ferreira, a anunțat joi, 16 noiembrie 2023, câștigătorii premiilor REGIOSTARS 2023 în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Ostrava, în Cehia. 

În total, șapte proiecte finanțate de UE au primit premiile REGIOSTAR, o etichetă de excelență care recunoaște abordările inovatoare, incluzive și inspirate ale acestora în materie de dezvoltare regională și socială. Treizeci de finaliști - selectați de un juriu independent dintr-un număr record de 228 de proiecte - au fost prezenți la ceremonia de la Ostrava.

Ajutând victimele violenței să găsească calea către o nouă viață

ProFem 2.0, un centru pentru supraviețuitoarele violenței domestice și sexuale din Cehia, este câștigătorul premiului REGIOSTARS 2023 la categoria „O Europă socială și favorabilă incluziunii".

Încă de la crearea sa în 1994, proiectul premiat ProFem 2.0 ajută supraviețuitoarele să depășească traumele provocate de abuzuri, oferindu-le posibilitatea de a se descurca printr-o abordare holistică care creează soluții reale la problemele cu care se confruntă atunci când părăsesc relațiile abuzive.

Un premiu REGIOSTAR pentru Anul european al competențelor

În acest an, concursul a inclus o categorie dedicată Anului european al competențelor, care a reprezentat tema anului. Proiectul câștigător TechGrounds West din Țările de Jos a fost lăudat ca un model exemplar care arată că oamenii pot fi încurajați să își îmbunătățească și să își recalifice competențele. 

TechGrounds West a dezvoltat un model de afaceri sustenabil pentru a aborda deficitul de forță de muncă în sectorul IT, prin descoperirea și activarea talentelor ascunse. Chiar dacă oamenii sunt complet noi în lumea IT, proiectul îi ajută să devină profesioniști în domeniul IT prin orientare și educație care îi conduc direct la locuri de muncă în IT.

Descoperiți toți câștigătorii

REGIOSTARS 2023 a prezentat un premiu pentru alegere publică și șase categorii, în conformitate cu obiectivele politice ale perioadei de programare 2021-2027.

Laureații din restul categoriilor au fost:

Conform comunicatului oficial, câștigătorii din cele șapte categorii vor fi evidențiați într-o serie de campanii de comunicare menite să promoveze proiectele premiate în regiunile lor, amplificându-le impactul și vizibilitatea.

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 5