Ştiri

Trei proiecte din România au ajuns în finala competiției REGIOSTARS 2024!

Comisia Europeană a anunțat ieri, 2 septembrie 2024, cei 25 de finaliști ai competiției REGIOSTARS 2024, selectați dintr-un număr record de 262 de aplicații, la cele cinci categorii ale competiției.

Votul publicului pentru competiția REGIOSTARS 2024 este deschis până pe 9 octombrie, ora 12:00 CET, pe site-ul oficial REGIOSTARS! Proiectul care va obține cele mai multe voturi va primi Premiul Alegerea Publicului, care va fi anunțat la Ceremonia de decernare a premiilor REGIOSTARS pe 9 octombrie, în timpul celei de-a 22-a Săptămâni Europene a Regiunilor și Orașelor, la Autoworld, Bruxelles.

Proiectele finaliste din România sunt:

  • Transborder - Proiectul revoluționează transportul public în Oradea și Debrecen, îmbunătățind mobilitatea durabilă și reducând emisiile de CO2.

  • WiNet@Uni - Proiectul a modernizat infrastructurile de comunicații ale universităților tehnice din Iași și Moldova.

  • Chess for Change: One Move at a Time - În inima comunităților rome din România și Ungaria, un proiect unic prinde viață, transformând destine cu fiecare mutare strategică. Șahul a devenit o salvare pentru 100 de copii defavorizați, învățându-i abilități, reziliență și încredere în sine.

Totodată, există și patru proiecte finaliste ce au fost finanțate prin Fondul Social European, mai exact:

  • O Krok (Cehia): Acest proiect ajută persoanele cu dizabilități să își găsească un loc de muncă, identificând barierele de la locul de muncă și promovând practici incluzive, beneficiind atât angajații, cât și angajatorii.

  • Realiza.te: a Collaborative Journey (Portugalia): Realiza.te reduce abandonul școlar timpuriu și îmbunătățește echitatea educațională, stabilind un standard pentru îmbunătățirea colaborativă a educației.

  • Human Power Hub (Portugalia): Un centru de inovare socială din Braga care sprijină proiectele antreprenoriale cu impact social, promovând colaborarea între sectoare pentru a aborda provocările locale.

  • Towards POSSIBILITIES (Lituania): Dezvoltă servicii comunitare pentru persoanele cu dizabilități mentale sau intelectuale, promovând independența și integrarea socială.

Sursa: Comisia Europeană 

Vizualizări: 34