Ştiri

S-a lansat apelul pentru perfecționarea tinerilor vulnerabili

Centrul European de Competență pentru Inovare Socială a lansat vineri, 10 noiembrie 2023, cel de-al treilea apel denumit ”Social Innovations for the Upskilling of Vulnerable Youth, Especially Young People not in Employment, Education, or Training (NEETs)”.

Obiectivul apelului este de a dezvolta competențele tinerilor vulnerabili și, în special, ale tinerilor care nu au un loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ sau o formare profesională (NEETs), prin reangajarea acestora în procesul de învățare și prin promovarea (re)integrării lor pe piața muncii.  

În cadrul apelului sunt eligibile doar consorțiile.

Bugetul estimat este de 9 milioane de euro, iar valoarea orientativă a granturilor este estimată a fi cuprinsă între 200.000 euro și 700.000 euro.

Finanțarea va fi acordată pentru proiecte care au ca scop promovarea dezvoltării sau extinderea unor metode/practici inovatoare care s-au dovedit a fi de succes în alte contexte, în alte țări sau regiuni sau în cadrul unor experimente anterioare.

Prin sprijinirea cooperării transnaționale, Inițiativa FSE+ SI+ urmărește să extindă cele mai bune practici în diverse domenii, inclusiv ocuparea forței de muncă, educație, competențe și incluziune socială în întreaga Europă. 

Apelul este deschis începând cu data de 10 noiembrie 2023 și se va încheia la 29 februarie 2024.

Pentru mai multe detalii click aici.

Ana-Maria Apetrei,

www.fonduri-easi.ro

Sursa: ESFA

Vizualizări: 69