Ştiri

Baza de date Social Innovation Match: Oportunitate de creștere a vizibilității și recunoașterii pentru organizațiile ce activează în domeniul inovării sociale

Inovarea socială îmbracă multe forme diferite în întreaga UE. Această diversitate de experiențe transformă UE într-un mediu propice inovării sociale, iar numeroase state membre se remarcă ca lideri în acest domeniu.

În acest sens, Centrul European de Competență pentru Inovare Socială vă invită să contribuiți la baza de date SIM, care a fost creată pentru a facilita transferul și extinderea inovațiilor sociale în Europa. Chiar dacă nu considerați că ceea ce faceți reprezintă „inovare socială", este posibil ca activitățile dumneavoastră să ofere inspirație esențială pentru inovația socială la nivel local în alte țări din UE. La rândul lor, experiențele altor țări vă pot inspira.

Baza de date SIM permite părților interesate să-și prezinte exemplele de inovare socială, să caute proiecte de inovare socială dezvoltate și testate în alte țări, să stabilească contacte cu organizații și să găsească potențiali parteneri pentru apelurile europene de proiecte transnaționale. Această bază de date cuprinde multe exemple inspirate de inovare socială, acoperind domeniile FSE+ și multe altele.

Toate părțile interesate, de la proprietari de proiecte la autorități și organisme intermediare, pot încărca cu ușurință un studiu de caz despre activitățile lor în baza de date SIM. Propunerile sunt apoi evaluate din punct de vedere al domeniului de aplicare, al relevanței și al calității și validate înainte de publicare.

Propunerile privind proiectele transnaționale și cele ale organizațiilor de la nivelul UE vor fi validate la nivelul UE de către Centrul European de Competență pentru Inovare Socială. Un validator național cu un acces mai bun la informații relevante despre context va valida proiectele locale, regionale și naționale.

Odată finalizat procesul de validare, studiul de caz va fi încărcat în baza de date SIM. Acesta va deveni o posibilă sursă de inspirație sau de colaborare pentru alte părți interesate de la nivelul UE care acționează în domeniul inovării sociale.

„Fiți activi, curajoși, cu spirit civic și împărtășiți poveștile voastre naționale de succes sau exemplele de cooperare transnațională de succes cu toată UE!. Baza de date SIM oferă, fără îndoială, o mulțime de noi posibilități de vizibilitate și recunoaștere pentru dumneavoastră și pentru organizația dumneavoastră", a declarat  Asta Jurgute, șef al Grupului de competențe în domeniul inovării sociale.

Până în acest moment, pe site-ul SIM există 152 de studii de caz, printre care și unul din România.

Instrucțiuni privind modul de încărcare a unui studiu de caz în baza de date SIM și alte informații relevante pot fi găsite aici.

Dacă aveți întrebări referitoare la SIM, puteți să contactați Centrul European de Competență pentru Inovare Socială prin e-mail la adresa SIM@esf.lt.

Sursa: ESFA

Documente
SIM fact sheet.pdf
Vizualizări: 28