Ştiri

EaSI: S-a lansat apelul dedicat practicilor de inovare sociale pentru combaterea lipsei de adăpost

Astăzi, 14 septembrie 2023, s-a lansat apelul Social innovation practices to combat homelessness din cadrul componentei EaSI (Employment and Social Innovation - Ocuparea forței de muncă și inovare socială) a Fondului Social European Plus (FSE+).

Acest apel vizează pilotarea și evaluarea proiectelor inovatoare și/sau a măsurilor politice care abordează problema persoanelor fără adăpost și a excluziunii locative. Prin testarea abordărilor integrate în ceea ce privește persoanele fără adăpost, care acoperă domenii precum prevenția, accesul la locuințe, inclusiv abordările bazate pe locuințe, și furnizarea de servicii, se dorește contribuția la prevenirea și combaterea persoanelor fără adăpost, în conformitate cu principiul 19 al Pilonului și cu Declarația de la Lisabona privind Platforma Europeană de Combatere a Persoanelor Fără Adăpost.

Bugetul disponibil estimat este de 15.000.000 euro.

Termenul limită de depunere este 14 decembrie 2023.

În prezent trei organizații au manifestat interes pentru apel și sunt în căutare de parteneri. Lista organizațiilor se găsește aici și este actualizată constant.

Pentru mai multe detalii puteți accesa pagina cu detalii despre această oportunitate de finanțare.

Vizualizări: 102