Ştiri
consolid8 Festival reunește în toamnă, la Brașov, inovatori sociali și alți actori ai ecosistemului antreprenorial pe teme legate de impact, sustenabilitate și tehnologie!

consolid8 Festival reunește în toamnă, la Brașov, inovatori sociali și alți actori ai ecosistemului antreprenorial pe teme legate de impact, sustenabilitate și tehnologie!

Brașovul găzduiește la finalul lunii septembrie 2023 un nou eveniment inspirațional care să cultive green minds & green lives cu ajutorul tehnologiei: consolid8 Festival - How can we positively impact the next generations - ediția 2023. consolid8 Festival este primul festival din Europa de Est dedicat tehnologiilor verzi și inovării sociale sustenabile. Ediția de anul acesta va avea loc Brașov în perioada 22-24 septembrie 2023

consolid8 Festival este un concept nou care își propune să spargă bula evenimentelor de business prin crearea de punți și contexte educative care să aducă împreună cât mai mulți oameni care să ia parte la cea mai relevantă discuție de avut - cea despre culoarea viitorului lor. Aducem laolaltă tineri, experți și futurologi din toată lumea, start-up-uri și investitori, reprezentanți ai ecosistemului antreprenorial și mediului de business, inovatori sociali, factori de decizie și membri ai societății civile cu scopul de crea un spațiu de discuții care să stimuleze green minds, green lives & green economies.

Ce veți putea experimenta în cadrul consolid8 Festival

Festivalul se va desfășura pe parcursul a trei zile, care vor include trei scene diferite, cu activări și inițiative complementare – consolid8 Talks, consolid8 Hackathon și consolid8 Experiences.

Pilonul consolid8 Talks va avea loc pe data de 23 și 24 septembrie la Teatrul Sică Alexandrescu și include sesiuni plenare și de keynote în care va fi dezbătută ideea sustenabilității și tehnologiei din diferite unghiuri și industrii. consolid8 Talks va include discursuri motivaționale și sesiuni de discuții atât în limba română, cât și în engleză.

Printre speakeri se numără inovatori sociali și cu adevărat inspiraționali precum Neil Harbisson și Daan Roosegaarde. Daan Roosegaarde este fondatorul studioului Roosegaarde, artist, arhitect și inovator, creator al celei mai utilizate piste de biciclete din lume și a celui mai mare purificator de aer din lume, care transformă CO2 capturat în diamante. Neil Harbisson este primul cyborg oficial, recunoscut de guvernul britanic, și un artist daltonist care percepe vibrațiile culorilor folosind o antenă implantată în craniu. Detalii regăsiți pe pagina festivalului: consolid8.ro/festival

consolid8 Talks include și mulți alți profesioniști din România și alte țări, care vor aborda în prima zi subiecte precum soluții sustenabile de construcții, comunități energetice, mobilitate urbană durabilă, antreprenoriat și know-how în lumea business-urilor verzi și inovare socială. 

Cea de-a doua zi este dedicată soluțiilor de finanțare destinate impactului social și tranziției verzi prin:

  • Money for Good: Funding the Impactful - Panel ce se va concentra pe soluțiile de finanțare pentru proiecte sau inițiative cu un impact pozitiv asupra comunității și asupra mediului - de la granturi până la soluții bancare și investiții private.
  • Masterclass: Unlock EU Funding for Your Business - Workshop axat pe sursele de finanțare europeană disponibile, în cadrul căruia experții fonduri-structurale.ro vor împărtăși know-how cu privire la sursele de finanțare europeană, cu accent pe finanțarea proiectelor cu impact pozitiv asupra societății și mediului, de la integrarea componentelor sociale și de mediu în planurile de dezvoltare a afacerii și identificarea soluției de finanțare, până la pregătirea și implementarea proiectului. 

consolid8 Experiences & consolid8 Hackathon

Pe lângă zona de Talks, festivalul va include ateliere educative pentru copii pe teme precum economie circulară, case pasive și robotică, un Hackathon dedicat inovării sociale și tehnologiilor verzi, evenimente satelit pe teme precum Design Thinking, Product Development, Webdesign și Front-end Development, precum și o zonă de interactivă de activări unde vizitatorii pot experimenta ultimele trenduri în materie de soluții verzi. Detalii regăsiți în curând pe pagina festivalului: consolid8.ro/festival.

De asemenea, inovatorii sociali care dezvoltă soluții dedicate educației, sunt invitați să se înscrie în cadrul Edu-Transformers Award - o inițiativă dedicată celebrării proiectelor inovatoare care contribuie la îmbunătățirea educației în România prin integrarea tehnologiei în procesul de învățare. Termenul limită pentru transmiterea aplicațiilor este 1 septembrie 2023, iar inițiativele câștigătoare vor fi premiate în cadrul consolid8 Talks. Detalii despre înscriere aici.

Cum puteți participa la consolid8 Festival

Participarea este gratuită pentru toate evenimentele, însă este necesară înscrierea prealabilă prin rezervarea unui bilet gratuit aici.

Agenda completă a festivalului este disponibilă pe website, fiind în proces continuu de actualizare.

Vă invităm să dați “Follow” paginilor de facebook, instagram și LinkedIn ale consolid8 Festival pentru a fi la curent cu toate noutățile!

Let’s consolid8 together more impactful & greener ecosystems powered by tech!

Vizualizări: 15