Ştiri

Câștigătorii celei de-a zecea ediții a Concursului European pentru Inovare Socială!

Comisia Europeană și Consiliul European pentru Inovare și Agenția Executivă pentru IMM-uri (EISMEA) au premiat joi, 2 februarie 2023, câștigătorii Concursului European pentru Inovare Socială (EUSIC). 

Provocarea din 2022: „the future of living” a fost concepută pentru a atrage candidaturi din diverse domenii care să abordeze provocarea legată de arhitectura actuală și de soluțiile durabile ale cartierelor de locuințe europene.

Juriul a selectat trei câștigători care vor primi 50.000 euro fiecare. Astfel, cei trei câștigători ai celei de-a zecea ediții a premiului EUSIC sunt:

  • Efficient Energy Technology, câștigător cu proiectul SolMatePro (Austria), asigură stocarea energiei în zonele urbane, cu o mare ușurință de utilizare.
  • ReLearn (Italia) utilizează inteligența artificială pentru a ajuta companiile și municipalitățile să își reducă impactul asupra mediului prin monitorizarea deșeurilor produse.
  • Sostre Cívic (Spania) implementează cu succes un model alternativ de locuințe, mai echitabil și mai accesibil, fără scop lucrativ, nespeculativ și transformator.

Câștigătorul Premiului Impact este Sofia2Go din Bulgaria. Membrii juriului au decis să premieze această platformă digitală care conectează gurmanzii cu resturile de mâncare bună datorită misiunii sociale clare și a activităților sale de impact care conduc la schimbări pe termen lung.

Pe lângă premiul în bani, toți finaliștii au fost invitați la o experiență de două zile la Academia Inovării Sociale. Această academie oferă servicii de accelerare a afacerilor (de exemplu, coaching cu o abordare neurostiințifică și creativă) pentru a-i ajuta pe cei 19 finaliști EUSIC să își dezvolte și să își extindă aplicațiile. EIMEA a organizat acest eveniment pentru a recunoaște rolul finaliștilor EUSIC în dezvoltarea inovării sociale în întreaga Europă și în afara ei.

Pentru mai multe detalii click aici.

Sursa: EIC

 

Vizualizări: 108