Ştiri

Un sondaj Eurobarometru arată că europenii sunt în favoarea unor politici sociale mai puternice și a unor cheltuieli sociale mai mari

Un sondaj Eurobarometru recent publicat arată că o majoritate covârșitoare a cetățenilor UE sprijină o acțiune fermă la nivel european și național, precum și creșterea cheltuielilor sociale.

Potrivit sondajului, 78% dintre respondenți consideră că guvernul lor ar trebui să ia măsuri pentru a reduce diferențele dintre nivelurile de venit, cu sprijinul instituțiilor UE (73%).

De asemenea, 78% dintre europeni consideră că ar trebui să crească cheltuielile publice globale pentru politicile sociale esențiale. În ordinea importanței, aceștia consideră că guvernele lor ar trebui să cheltuiască mai mult pentru sănătate, îngrijire pe termen lung, educație, pensii, locuințe, sprijin pentru venituri, politici familiale și sprijin pentru șomaj.

Întrebați cum ar trebui să fie finanțate aceste cheltuieli sporite pentru politicile sociale, aproximativ jumătate dintre europeni susțin creșterea impozitelor:

  • 21% consideră că acest cost suplimentar ar trebui să fie suportat de gospodăriile bogate;
  • 20% au declarat că contribuțiile ar trebui să fie proporționale cu veniturile gospodăriilor;
  • 10% au spus că prin distribuirea costurilor în mod egal între gospodării;
  • 15% dintre respondenți consideră că fondurile ar trebui să fie luate din alte cheltuieli;
  • 12% consideră că fondurile ar trebui să fie luate din deficitul public.

Pentru mai multe detalii click aici.

Sursa: Comisia Europenă

Vizualizări: 93